Maral Tours اخبار مارال توريسم ورزشي جام‌جهاني 2010 ؛ سودده يا زيان‌آور
توريسم ورزشي جام‌جهاني 2010 ؛ سودده يا زيان‌آور چاپ پست الکترونیکی

توريسم ورزشي جام‌جهاني 2010 ؛ سودده يا زيان‌آور

موضوع خبر
توریس ورزشیم
تاریخ خبر
24 خرداد 1389
منبع خبر
خبرگزاری میراث

BG-TST
عنوان خبر

توريسم ورزشي جام‌جهاني 2010 ؛ سودده يا زيان‌آور

متن خبر

مسابقات جام جهاني و تلاش ها براي رونق گردشگري اين كشور ناگفته هاي بسياري دارد كه در هياهوي مسابقات جهاني گم شده است.
جام جهاني فوتبال 2010 در افريقاي جنوبي
خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ گردشگري ـ ميترااسدنياـ توريسم ورزشي با ميانگين درآمد سالانه 600 ميليارد دلار به تنهايي رقم روشني است كه بزرگي اين صنعت را درسطح جهاني نشان مي دهد و با توجه به اين حجم درآمد ديگر جاي تعجبي ندارد كه جام جهاني فوتبال 2010 درافريقاي جنوبي و بازي هاي المپيك زمستاني كانادا در سال 2010 و نيز بازي هاي المپيك 2012 لندن طي برگزاري بازار جهاني توريسم لندن در سال جاري بيش از هر اتفاق و بخش ديگري از صنعت توريسم زير ذره بين ونورافكن شركت كنندگان و باز ديد كنندگان اين نمايشگاه بزرگ سالانه توريسم بوده اند.

دكتر«دني جردن» مدير اجرايي و مسئول كميته هماهنگي بازي هاي جام جهاني فيفا 2010 كه به عنوان ميهمان در نمايشگاه بازار جهاني توريسم در لندن شركت داشت با تاكيد براين نكته خطاب به نمايندگان رسانه هاي جهان گفته بود:«افريقاي جنوبي كاملا آماده و مصمم و مشتاق است كه نه تنها ميزبان بازي هاي جام جهاني فوتبال باشد بلكه همچنين مشتاق است و گنجايش پذيرايي از هزاران توريست را نيز در جريان برگزاري اين مراسم دارد.»

وي اهميت اين مسابقات را براي افريقاي جنوبي از آن رو مي داند كه برگزاري اولين مسابفات فيفا درافريقا طي تمام صد سال گذشته بزرگ ترين حادثه تاريخ فوتبال براي اين قاره است.

به گفته وي افريقاي جنوبي تنها براي پذيرايي از هزاران توريست كه در اين ايام روانه اين كشور شده اند دست به توسعه وسيع تسهيلات توريستي زده است كه شامل بيش از 30 مورد تسهيلات با استانداردهاي عالي جهاني در زمينه هتلداري است كه همراه با امكانات ارزان قيمت براي صبحانه و تختخواب و نيز امكانات قابل دسترس ارزان قيمت دانشجويي برايم متقاضيان خدمات ارزان است.

به گفته وي ميزان آمادگي و اقدامات پذيرايي طي سال گذشته در افريقاي جنوبي به حدي گسترده بوده است كه اميد مي رود برگزاري مسابقات جام جهاني فوتبال 2010 در اين كشور تمامي دوستداران ورزش و ورزشكاران را دوباره به افريقاي جنوبي بازگرداند اما اين بار به عنوان توريستهايي كه بدون همراهي تيم هايشان به اين كشور سفر مي كنند. زيرا جام جهاني اين فرصت را به مسافران مي دهد كه با جتسجوم در جاذبه هاي بزرگ و نقاط مهم توريستي افريقاي جنوبي امكان شناخت بهتر و دقيق تر امكانات فرهنگي و توريستي وآگاهي بيشتر درباره اين كشور وحتي قاره افريقا را بدست آورند.

جردن با ستايش از تلاش هاي انجام شده دراين زمينه افزود:« شما نمي توانيد در تمام جهان بيش از ده استاديوم را نام ببريد كه ميزبان بزرگترين و جذاب ترين مراسم ورزشي جهان به اندازه اي باشند كه افريقاي جنوبي طي 15 سال گذشته بوده است. بنابراين استاديوم هاي ورزشي ما درمقام مقايسه در سطح بهترين استاديوم هاي استاندارد در هرجاي جهان هستند و اين توان برگزاري هرگونه مراسم بزرگ و جهاني را به ما مي دهد.»

وي يادآور شد:« ما مي دانيم كه شما يك فرد از مردم افريقاي جنوبي را بخوبي و به عنوان فردي مهربان و گرم به نام نلسون ماندلا مي شناسيد اما درسفر به افريقاي جنوبي درخواهيد يافت كه ديگر 47 ميليون مردم اين كشور نيز به همان اندازه گرم و مهمان نواز هستند.»

پيش تر نيز معاون وزير امور خارجه و بين الملل افريقاي جنوبي از اتباع اين كشور كه مقيم كشورهاي ديگر هستند دعوت كرد در زمان برگزاري مراسم جام جهاني به اين كشور سفر كنند تا كشور خود را در جريان برگزاري يكي از بزرگ ترين وقايع تاريخ آن مشاهده كنند.

اما دركنار همه اين تلاش ها نكته اي كه اين روزها و در جريان برگزاري مسابقات جام جهاني فوتبال 2010 افريقاي جنوبي كمتر مورد توجه قرار مي گيرد وضعيت عمومي اين كشور به عنوان ميزبان يك رخداد مهم جهاني است.

درواقع مي توان گفت كه بخش زيادي از اين تلاش ها شايد در پاسخ به شهرت بد اين كشور به عنوان يك كشور پرخطر بوده است كه به مسائلي چون فقر و شيوع بيماري ايدز و كمبود مواد غذايي و نيز هشدار ها در مورد وقايعي چون آدم دزدي و هواپيما ربايي و ... دراين كشور و از همه مهم تر نرخ بالاي قتل است كه درحدود 10 برابر بيشتر از ميزان قتل در كشور ايالات متحده امريكا اعلام شده است.

درواقع هرچند كه گفته مي شود آفريقاي جنوبي از لحاظ رده بندي سازمان ملل کشوري با درآمد متوسط همراه با منابع غني و توسعه يافته از نظر مالي ، قانوني ، ارتباطات ، انرژي و بخش‌هاي حمل و نقل ارزيابي شده و بازار سهام آن از جمله 10 بازار سهام بزرگ دنيا محسوب مي شود و هرچند زير ساختهايي مدرني براي توزيع و حمل ونقل دارد و هرچند توليد ناخالص داخلي اين کشور را در بين50 کشور ثروتمند دنيا قرار مي‌دهد ، با اين حال آفريقاي جنوبي از بسياري جنبه‌ها کشوري فقير و پرخطر است. بيشتر توسعه و رشد اقتصادي ياد شده تنها در 4 منطقه کيپ تاون ، بندر اليزابت ، دوربان و پروتوريا – ژوهانسبورگ متمركز شده و به صورتي نابرابري ها را تشديد كرده است. زيرا به غير از اين چهار منطقه در ساير مناطق كشور پيشرفت کم بوده است.

درواقع فاصله بسيار درآمدها و اقتصاد دوگانه و عدم تساوي درآمدها در آفريقاي جنوبي چنان زياد است که اين كشور طي ده سال اخير با معضل گسترده بيكاري و ايدز مواجه بوده است.

علاوه بر بيكاري و ايدز مشکلات اجتماعي نظير خلافکاري ؛فساد نيز در اين كشور بيداد مي كند. بنا برمحاسبات انجام شده در سال 2003 دراين كشور5.21 درصد از جمعيت جوان دچار ايدز هستند و دولت بعد از مدتها تاخير منابع مالي زيادي براي مبارزه با اين اپيدمي اختصاص داده‌است.

مهاجرين غير قانوني نيز كه عمدتا از كشورهاي سياه پوست همسايه اين به اين كشور سرازير مي شوند و اغلب به تجارت غير رسمي اشتغال دارند، بخش مهم ديگري از مشكلات اين كشور هستند كه بنحوي اقتصاد و اشتغال اين كشور را تحت تاثير قرار داده اند.

با اين حال اين كشور هم اكنون ميزبان بازي هاي جام جهاني فوتبال 2010 است و اين موقعيت هزينه گزافي را براين كشور تحميل كرده است كه اميد مي رود با بهبود تصوير اين كشور درآمدهاي بيشتري را از طريق توسعه صنعت توريسم براي اين كشور تامين كند كه عمدتا در همان بخش هاي ثروتمند كشور متمركز است كه با توجه به توسعه و رشد تجاري واقتصادي آن ،‌بيشترين تعداد از بازديد کنندگان خارجي را در آفريقاي جنوبي بخود جذب مي‌کند.

اين مشكلات و به ويژه مسئله ناامني و نرخ بالاي قتل دراين كشور سبب شده كه به گزارش يو اس اي تودي دولت افريقاي جنوبي تا كنون بيش از 170 ميليون دلار تنها براي تامين امنيت درجريان برگزاري اين مسابقات هزينه كند كه شامل اقدامات گسترده اي است از ايجاد ايستگاه هاي پليس موبايلي در خيابان هاي اصلي گرفته تا نگهباني 24 ساعته گشت هاي سيار و مانند آن كه همه اين اقدامات خود مستلزم استخدام بيش از 40 هزار افسر پليس علاوه بر تعداد شاغلان آن در شرايط عادي بوده و در عين حال اعتراض و انتقاد مقامات جام جهاني را نسبت به برخي اقدامات ازجمله طرح كمپاني بريتانيايي الاصل براي استفاده از جليفه هاي ضد گلوله در تامين امنيت بيشتر مسابقات برانگيخت.

به هر روي اگرچه مسابقات جام جهاني فوتبال در افريقاي جنوبي يكي از مهم ترين اتفاقات جهاني براي تكريم بشريت پس از گذشت بيش از يك دهه رهايي اين كشور از رژيم آپارتايد محسوب ميشود و به رغم گام هاي بزرگي كه اين كشور تحت رهبري نلسون ماندلا برداشته ، با اين حال اين كشور همچنان به دليل سطح بالاي فقر و نرخ بالاي جرم و جنايت و همچنين نرخ بالاي بيماري ايدز و همچنين فساد شديد اداري در ميان برخي مقامات اين كشور درگير مشكلات بسيار زيادي است كه ظاهرا اين بارهم تحت الشعاع بازي هاي جام جهاني 2010 فيفا كمتر مورد توجه قرار مي گيرد.

 

اخبار مرتبط

 

 

 
دفتر خدمات مسافرتي و زيارتي مارال در خدمت شماست

تهران، خ 15 خرداد غربي، روبروي حسينيه کربلائيها، ساختمان بهروز، پلاک 5و6
تلفن: 55802402  فاکس: 55635029

info [ at] maraltours [dat ] com ----  hadi [ at] maraltours [dat ] com

Tour [ at] maraltours [dat ] com

عضویت در خبرنامه

در صورت تمایل برای دریافت آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به تورها در خبرنامه ما عضو شوید

نام:

آدرس ایمیل:

پنجشنبه, 18 شهریور , 1389

ساعت به اوقات محلی

9th September 2010
Ulti Clocks content