راهنمای سفر به ساری برای گردشگران
یکی از شهرهای ساحلی شمال ایران که به واسطه همسایگی با دریای کاسپین هواداران خودش را دارد.شهر ساری یکی از پرجمعیت و بزرگترین شهرهای استان مازندران است که از قدیمیترین شهرهای ایران نیز می باشد. ساری یکی از شهرهای خوش آبوهوای شمال ایران است که بیشتر مردم ما خاطرات فراوانی از آن دارند.
آب و هوای ساری در تابستانها معتدل و نمناک و زمستانهای سرد و مرطوبی دارد. این شهر با داشتن کوه، جنگل و دریا همیشه آبوهوای معتدل و مرطوب دارد. البته در مقایسه با شهرهای دیگر مازندران، ساری هوای ملایمتری دارد، ولی با گرم شدن کره زمین طبق آمار سالهای اخیر، بارندگی در ساری کاهش یافته است.
این شهر در 250 کیلومتری شهر تهران قرار دارد. راه های سفر با ماشین اتوبوس از مسیرهای جاده چالوس، جاده هراز و جاده فیروزکوه میسر است. زمان تقریبی رسیدن از تهران به ساری 4 الی 5 ساعت می باشد.
نمای کلی شهر ساری
جمعیت: ۳۴۷٬۴۰۲ نفر بر اساس آخرین سرشماری کشوری در سال 1395
زبان و نژاد: مردم ساری تا دوره صفویان فقط به زبان طبری (مازندرانی یا مازنی) سخن میگفتند؛ اما به مروز زبان فارسی هم به آن اضافه شده است. بیشتر مردم این شهر از قومیت طبری هستند.
دین: مردم شهر ساری پیرو اسلام و مذهب شیعه هستند.
اقتصاد: شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران در این شهر فعالیت میکند و بزرگترین تولیدکننده کاغذ در خاورمیانه است. ماهیگیری و کشاورزی هم از مشاغل اهالی ساری هستند. در این میان گردشگری و صنایع دستی سهم خوبی را در چرخاندن چرخهای اقتصاد این شهر دارد؛ اجاره اقامتگاه، تولید صنایع دستی، فروش سوغات، اداره تفرجگاه و .... از منابع درآمد این شهر به شمار میروند.
شهرهای خواهرخوانده: گومل در کشور بلاروس، نجف در کشور عراق، دارالسلام در کشور تانزانیا، آستراخان در کشور روسیه، مارکه در کشور ایتالیا، استان سیلوانو دوربا در کشور ایتالیا
بنیان و نامگذاری
شهر کنونی ساری در جوار محل یکی از شهرهای بسیار قدیمی برپا شده است. دربارهٔ نام شهر قدیمی مذکور دانشمندان عقاید مختلف اظهار داشتهاند و هر کسی نام یکی از بلاد باستانی را که در کتابهای یونانی دیده میشود بر آن محل نهاده است. بعضی گفتهاند این همان محلی است که به فنا که موسوم بوده. بعضی دیگر آن را زدرکرته میدانند و برخی هم معتقدند که نام آن شهر سیرینکس بوده است. ساری از زمان حمله اسکندر به ایران به سیرینکس تغییر نام داد و تا زمان شاهنشاهی اشکانی با این نام خوانده میشد.
ساری از جمله شهرهای بسیار قدیمی ایران است. بر اساس اکتشافاتی که در منطقه نوده در جنوب ساری به عمل آمده، تکه سفالهایی دستساز از دوره مس سنگی با پوشش قرمز و نقوش هندسی سیاه یا قهوهای تیره، یک قطعه دور ریز تولید ابزار سنگی از جنس فلینت به رنگ کرم و سفالهایی از دوره مفرغ در طیف خاکستری تیره، سیاه و سنگ چین معماری شناسایی شده که نشان از قدمت ۶ هزار ساله شهر ساری دارد. بنای ساری مرکز استان مازندران را بر اساس نوشته حمدالله مستوفی و دیگر مورخان به تهمورث دیوبند از پادشاهان اساطیری ایران، عدهای به فریدون شاه پیشدادی و برخی هم به توس پسر نوذر نسبت میدهند. ساری در قرن اول هجری به دست فرخان ابن دابویه بربری محلهای تجدید بناشده است.
گمانهزنی علمی در این مورد وجود دارد که عبارت است از: یونانیان باستان آن را زادراکارتا، اسرم پایتخت تمدن هیرکانیا، ذکر میکنند، اشپیگل شرقشناس و نئونازیست آلمانی آورده که نام ساری کنونی برگرفته از نام قوم سائورو بوده که پیش از اقوام آریایی به ایران در شهر باستانی اسرم، که هماکنون نام دهی در ۱۰ کیلومتری ساری است، زندگی میکردهاند. ادوارد پولاک گمان دارد که نام ساری دگرگونی واژگانی سادراکارتا میباشد، دکتر اسلامی نیز در کتاب خویش نوشته که احتمال آنکه زادراکارتا از نام زردگرد، باشد نیز است.در کتاب تاریخ باستان نام سارو به معنی شهر زرد برای ساری به کار میرود؛ که دلیل آن را وجود درختان متعدد مرکبات خصوصاً نارنج و لیمو میداند. همچنین ذکر میکند که احتمالاً زادراکارتا و سارو یکی هستند. که نام قومی در اسرم بوده است. ظهیرالدین مرعشی نیز در کتاب «تاریخ طبرستان و رویان و مازندران» به روایت نوشته است که فرخان بزرگ شهر ساری را به نام فرزندش، سارویه ساخته است.
فرضیه دیگر این است که نام ساری را کروواتها hr:Hrvati (به کروات: Hrvati) بر ساری گذاشتند در زبان کروواتها، ساراویتی به معنای مکانی میان دو رود و ساراس به معنای برکه آب است. گلهداران بزرگ کرووات وقتی گلههای خود را به آن منطقه میآوردند از آن بانام ساراویتی یاد میکردند. به خاطر دارید که موقعیت مکانی شهر در آن زمان اسرم فعلی بود. هنوز هم این منطقه (شهرستان میاندورود) نامیده میشود.
دیدنی های ساری
*گشت در شهر ساری
*روستای سرخولیک
*روستای قادی کلا
*روستای کرسام
*چشمه های باداب سورت
*روستای خاخون
*روستای پاچی
*روستای چاچکام
*روستای اروست
*روستای کرچاء
*روستای میانا
*روستای سنگده
*روستای مرگاب
*روستای پارت کلا
*روستا و برج رسکت
*روستای داراب کلا
*دریاچه میانشه
*مجموعه سراندون و بالندون
*پارک جنگلی شهید زارع
*عمارت فاضل
*میدان فرح آباد
*پناهگاه حیات وحش دشت ناز
*آبشار اوبن
*پناهگاه حیات وحش سمسکده
*منطقه حفاظت شده دودانگه و چهاردانگه
*روستای واوسر
*روستای طبقده
*روستای کلکنار
*تالاب حمیدآباد ساری
*سد سلیمان تنگه
*پارک آفتاب
*پارک آفتاب
*پارک میرزا کوچک خان
*کوه های لار و دماوند
*بازار ترکمن
*آبشار الامل
*آبشار یخ سازی
*پناهگاه حیات وحش ساری
*روستای سکوپا
*روستای مرزرود
*روستای قلمادر
*دریاچه الندان
*مجموعه فرح آباد
*پارک تجن
*عمارت کلبادی
*ساحل خزرآباد
*طبیعت فریم
*آبشار سادوا
*غار دروازوک
*حمام وزیری
نظر، تجربه و سوال خود را با ما در میان بگذارید
اینجا دیده می شوید!
با ثبت نظر، انتقادات و پیشنهادات خود، در انتخاب دیگران سهیم باشید