راهنمای سفر به تبریز برای گردشگران

راهنمای سفر به تبریز برای گردشگران
1403/08/01

راهنمای سفر به تبریز برای گردشگران

معرفی تبریز

تبریز و فرهنگ مردم تبریز دارای یک تاریخچه طولانی است: اگرچه تاریخ اولیه تبریز در افسانه و رمز و راز پوشیده شده است ، اما اعتقاد بر این است که سرچشمه های این شهر به دوران باستان دوردست برمی گردد ، شاید حتی قبل از دوره ساسانیان (224-651 م). لوح سنگی با اشاره به تبریز از سارگون دوم ، پادشاه آشور وجود دارد که می توان برای این امر و بررسی تاریخ تبریز به آن مراجعه کرد. این لوح به مکانی به نام قلعه تاوری و تارمکیس ارجاع داده شده است. تاریخ نویسان معتقدند که این قلعه در محل فعلی تبریز واقع شده است و پایتخت آن بود. در زمان سلطنت آقاخان ایلخانیان و همچنین تحت سلطنت غازان خان ، تبریز به سلطنت رسید. اوج جلال و اهمیت تبریز همین زمان بود. بسیاری از هنرمندان و فیلسوفان بزرگ از سراسر جهان به تبریز سفر کردند. در زمان صفویان شهر تبریز برای مدت کوتاهی از پایتخت منطقه ای به پایتخت ملی تغییر هویت داد ، اما شاهان صفوی ، شاه طهماسب ، به دلیل آسیب پذیری تبریز در برابر حملات عثمانی ، پایتخت را به قزوین منتقل کرد. این شهر پس از آن در دوره ای فروپاشی قرار گرفت که توسط ایرانیان ، عثمانی ها و روس ها جنگیده و تحت تأثیر زلزله و بیماری قرار گرفت.

تبریز محل سکونت ولیعهد در زمان پادشاهان قاجار بود اما تا نیمه دوم قرن 19 این شهر رنگ رونق به خود ندید. در اواخر این قرن ، هنگامی که به عنوان منطقه اصلی بین فضای داخلی ایران و دریای سیاه قرار گرفت و برای مدتی کوتاه با وجود جذب سرمایه اقتصادی به مکانی تجاری تبدیل شد. در سال 1908 شهر تبریز مرکز شورش علیه محمدعلی شاه بود که با مداخله وحشیانه روس ها از بین رفت.
در جنگ دوم ایران و روسیه ، تبریز توسط سربازان تسار اشغال شد. با این حال پس از امضای پیمان ترکمنچای ، یک صلح و توافق تجاری که به جنگ ایران و روسیه در 1826-1828 پایان داد ، به ایران بازگردانده شد. انقلاب مشروطه ایران از تبریز سرچشمه گرفت و در زمان سلطنت محمدعلی شاه از سلسله قاجار (1925 - 1725) به اوج رسید. ستارخان و باقرخان دو شخصیت برجسته رهبر این جنبش بودند. تبریز در نیمه اول این قرن چندین بار توسط روسها اشغال شد. یک خط راه آهن به مرز جلفا در تبریز وجود دارد که ساخته شده توسط روسهای توسعه طلب است ، از اهمیت چندانی برخوردار نبود ، اما در دهه 90 به دلیل روابط دوستانه تر ایران با همسایگان شمالی این کشور از اهمیت برخوردار شده است.

شهر تبریز با داشتن تاریخ بسیار غنی ، بسیاری از آثار تاریخی را در خود جای داده است. هوای تبریز و تیم تراکتورسازی تبریز از دگر جاذبه های فرعی این شهر هستند. متأسفانه بسیاری از آثار تاریخی تبریز در تهاجم ها و حملات مکرر نیروهای خارجی ، سهل انگاری دولت های حاکم و همچنین بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل نابود شدند. آنچه اکنون باقی مانده است بیشتر مربوط به ایلخانیان ، صفویان و قاجارها است. برخی از بناهای تاریخی شاهکارهای بی نظیر معماری هستند. میدان شهرری مرکز شهر است که در جنوب غربی آن بنای برجسته شهرداری تبریز قرار دارد. ایستگاه راه آهن (5 کیلومتر با مرکز شهر فاصله دارد) در حاشیه غربی شهر تبریز واقع شده است. رودخانه قوری چای از شهر تبریز می گذرد و بیشتر مناطق دیدنی بازدید کننده ها در جنوب این رودخانه و در امتداد آن یا شمال خیابان امام خمینی تبریز است.

مشاهیر شهر تبریز

مشاهیر زیادی در زمینه‌های شعر، ادب، هنر، خطاطی، تاریخ، سیاست، فقه، تفسیر و فلسفه، از شهر تبریز برخاسته‌اند. از جملهٔ مشاهیر تبریز در سده‌های گذشته می‌توان نظام‌الدین تبریزی فقیه شافعی سدهٔ هشتم، قطران تبریزی شاعر پارسی‌گوی سدهٔ پنجم، خطیب تبریزی عالم ادبیات عرب و نویسندهٔ دیوان حماسه در سدهٔ پنجم و اوایل سدهٔ ششم، تاج‌الدین تبریزی مفسر شافعی سدهٔ هشتم، ملا قاسم انوار عارف و شاعر سدهٔ نهم، ملا رجبعلی تبریزی حکیم و عارف سدهٔ یازدهم، بدیع‌الزمان تبریزی خوش‌نویس و شاعر سدهٔ یازدهم نام برد.

از مشاهیر معاصر کشور ایران افرادی همچون سید محمدحسین طباطبایی مفسر و فیلسوف، شیخ عبدالحسین امینی مؤلف کتاب الغدیر، سید حسن تقی‌زاده سیاست‌مدار و محقق، سید احمد کسروی مورخ، محسن هشترودی ریاضیدان، حسین کاظم‌زادهٔ ایرانشهر نویسنده و سید محمدحسین شهریار بخشی از زندگی خود را در این شهر گذرانده‌اند.

رفتن به تبریز با قطار

قطار روزانه از تهران با طی 12 ساعت مسیر برای تردد به تبریز وجود دارد. قطار روزانه از جلفا (شهر مرزی تا استراحتگاه نخجوان آذربایجان) بعد از ظهر (حدود ساعت 3) از ایستگاه راه آهن تبریز وجود دارد. اگر از ارمنستان به ایران باز می گردید بهتر است با یک تاکسی خود را به ایستگاه راه آهن جلفا برساند و از آنجا به تبریز مراجعه کنید.

دیدنی های تبریز

*گشت در شهر تبریز

*تله کابین عون بن علی

*پارک بزرگ تبریز

*مجموعه تجاری تفریحی لاله پارک

*پارک امیرکبیر

*مقبره الشعرا

*پارک ائل گلی

*پارک جنگلی صائب تبریزی

*پارک شمیم

*تفرجگاه عون بن علی

*پارک آبی

*پارک موزیکال ولیعصر

*پارک مشروطه 

*پارک کوچه باغ

*پارک مینیاتور

*پارک شمس تبریزی

*روستای کندوان

*تالاب آلماگلی

*ارگ علی شاه

*موزه تاریخ طبیعی

*موزه شهریار

*موزه قاجار

*خانه علی موسیو

*پل منصور

*پل اتحاد ملی

*مسجد حاج صفر علی

*سایت موزه آهن

*برج آجری چای

*ربع رشیدی

*پارک جنگلی عینالی

*پارک حکیم نظامی

*باغ گلستان

*روستای لیقوان

*سورتمه تبریز

*بازار تبریز

*موزه قرآن

*موزه سفال

*خانه پروین اعتصامی

*خانه مشروطه

*پل سنگی

*مسجد جامع

*مسجد دوکمال

*برج آتش نشانی

*رشته کوه عینالی

*حمام نوبر

*پارک خاقانی

*پارک جنگلی باغمیشه

*باغ اوبا

*تالاب قوری گل

*ارگ تبریز

*کاخ شهرداری (موزه)

*موزه سنجش

*موزه آذربایجان

*خانه ثقه الاسلام

*رودخانه ارس تبریز

*پل لیقوان

*مسجد کبود

*بقعه عون بن علی

*برج خلعت پوشان

*ارتفاعات سهند

منبع:دانش چی/پرشین هتل/سیب سفر، مهرزاد زمانی

برچسب ها:

نظر، تجربه و سوال خود را با ما در میان بگذارید

اینجا دیده می شوید!

با ثبت نظر، انتقادات و پیشنهادات خود، در انتخاب دیگران سهیم باشید
منو
بستن

برای نصب وب-اپلیکیشن بر روی دستگاه، به ترتیب زیر عمل کنید :

سیستم عامل Android


سیستم عامل iOS